Miody tradycyjne
Miód mniszkowy
Pozyskany z kwiatów mniszka lekarskiego. Wzmacnia i oczyszcza organizm, wspomaga trawienie i wpływa pozytywnie na układ moczowy.
Miód akacjowy
Polecany dla sportowców, osoby starsze i rekonwalescentów. Źródło cennych witamin i minerałów. Detoksykuje i działa łagodząco na układ pokarmowy.
Miód lipowy
Przez wielu uważany za najsmaczniejszy z miodów. Bogaty w garbniki, pektyny, olejki eteryczne i szereg witamin. Pomocny przy przeziębieniu i grypie.
Miód wrzosowy
„Król miodów” o niepowtarzalnym smaku i ciemnej barwie. Wykazuje działanie przeciwwirusowe i antybakteryjne.
To miód tradycyjny dostępny sezonowo.
Miód gryczany
Uważany za jeden z najzdrowszych ze względu na swoje właściwości odżywcze i zdrowotne. Wspomaga układ krwionośny.
Miód wielokwiatowy
Powstaje z wielu odmian kwiatów, zawierając w sobie różnorodność i bogactwo pobliskiej flory. Wzmacnia odporność i pomaga przy przeziębieniu.
Miód rzepakowy
Pomaga obniżyć ciśnienie tętnicze. Działa antygrzybiczne i antybakteryjne. Charakteryzuje go jasna barwa i szybka krystalizacja.
Miód nawłociowy
Trudny do pozyskania i rzadko spotykany. Pomaga w leczeniu chorób wątroby i pęcherza. Działa antybakteryjnie, przeciwzapalnie i przeciwgrzybicznie.
Miód spadziowy
Działa przeciwzapalnie i antybakteryjnie. Wzmacnia odporność, przyspiesza gojenie ran. Łagodzi kaszel i pomaga w walce z przeziębieniem.