Miody tradycyjne

Miód mniszkowy

Miód mniszkowy

Pozyskany z kwiatów mniszka lekarskiego. Wzmacnia i oczyszcza organizm, wspomaga trawienie i wpływa pozytywnie na układ moczowy.

Miód akacjowy

Miód tradycyjny akacjowy

Polecany dla sportowców, osoby starsze i rekonwalescentów. Źródło cennych witamin i minerałów. Detoksykuje i działa łagodząco na układ pokarmowy.

Miód lipowy

Miód lipowy

Przez wielu uważany za najsmaczniejszy z miodów. Bogaty w garbniki, pektyny, olejki eteryczne i szereg witamin. Pomocny przy przeziębieniu i grypie.

Miód wrzosowy

Miód wrzosowy

„Król miodów” o niepowtarzalnym smaku i ciemnej barwie. Wykazuje działanie przeciwwirusowe i antybakteryjne.
To miód tradycyjny dostępny sezonowo.

Miód gryczany

Miód gryczany

Uważany za jeden z najzdrowszych ze względu na swoje właściwości odżywcze i zdrowotne. Wspomaga układ krwionośny.

Miód wielokwiatowy

Miód naturalny wielokwiatowy

Powstaje z wielu odmian kwiatów, zawierając w sobie różnorodność i bogactwo pobliskiej flory. Wzmacnia odporność i pomaga przy przeziębieniu.

Miód rzepakowy

miód rzepakowy

Pomaga obniżyć ciśnienie tętnicze. Działa antygrzybiczne i antybakteryjne. Charakteryzuje go jasna barwa i szybka krystalizacja.

Miód nawłociowy

Miód tradycyjny nawłociowy

Trudny do pozyskania i rzadko spotykany. Pomaga w leczeniu chorób wątroby i pęcherza. Działa antybakteryjnie, przeciwzapalnie i przeciwgrzybicznie.

Miód spadziowy

Miód spadziowy

Działa przeciwzapalnie i antybakteryjnie. Wzmacnia odporność, przyspiesza gojenie ran. Łagodzi kaszel i pomaga w walce z przeziębieniem.